onsdag 17 februari 2016

Sivri-paprika lockade


Hej! När jag öppnade kylskåpet idag hittade jag några goda GRÖNA saker att slänga ner i pannan. Jag brukar ju göra så att jag hittar en startpunkt för rätten jag ska tillaga. Idag blev det Sivri paprika. Härom veckan fräste jag sivri i olja och strödde lite flingsalt på vid serveringen. Det blev lika gott som de spanska padrones man numera kan hitta i affären - men mycket billigare! Idag blev dessa sivri-paprikor utgångspunkten för experimentet att få till en god måltid.



 


 Så här gjorde jag:

Ingredienser
4 sivri-paprikor skurna på snedden för utseendets skull. Jag skar av stjälken och rev upp en bit ner på paprikan med ett finger för att få bort det mesta det vita innandömet och några kärnor.
1 gul lök. Den skar jag i lite tunnare klyftor.
Sockerärter efter tillgång. Skölj och dela snett över. Allt för utseendets skull!
1 vitlöksklyfta hackad i mindre delar.
0,5 tsk garam masala
Salt
Turkist yoghurt
Bulgur

Fräs lök och paprika på medelvärme i femton minuter. Lägg till garam masala mot slutet. Gör bulgur. Lägg i sockerärtor och fräs vidare medan bulgurn kokar klart. Salta. Servera med en klick turkisktyoghurt på grönsakerna.

 Anton Ego-poäng: 3/5.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar